vrijdag 26 juli 2013

St. Anne en St. Joachim

Tijd voor een educatief uitstapje van het circus. 
In Frankrijk is het vandaag, 26 juli, namelijk de dag van de heilige Anne en haar echtgenoot, de heilige Joachim. Briljante combinatie aangezien "meneer de echtgenoot" en ik min of meer dezelfde namen dragen en elkaar bovendien in Frankrijk hebben leren kennen. Wie weet zelfs op dezelfde dag; een precieze datum valt daar niet aan te hangen maar ergens in juli was het zeker. 
St. Anne is niet alleen de moeder van de heilige maagd Maria maar ook patroonheilige van een obscure verzameling mensen: ongetrouwde vrouwen, huisvrouwen, vrouwen die aan het bevallen zijn, oma's, ruiters, kastenmakers, mijnwerkers en de Mi'kmaq indianen uit Canada. Ga er maar aan staan, zou ik zeggen.

Dit alles wisten wij een aantal jaar geleden echter nog niet toen we als nietsvermoedende toeristen de kathedraal van Le Mans binnen liepen en daar een apart kappelletje met onze namen aantroffen. 
Hoera, een teken van boven! Snel een snapshot genomen, kaarsje gebrand en vooralsnog leven we nog steeds lang en gelukkig met elkaar. En drinken we vanavond een glaasje Calvados op "onze heiligen"!
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten