woensdag 17 december 2014

Kerstkaart 2014

Was november stressvol, december is hier altijd nog drie keer erger met zijn kerstetentjes, kerstvieringen, kerst-inns, kerstversieringen thuis en kerstontbijten. Die kerstontbijten: met vier kinderen die op een onchristelijk tijdstip met kersterig voedsel op school dienen te verschijnen, ben je al snel een nachtelijk cateringbedrijf waarbij vergeleken de sfeer in de keuken van tv kok Gordon Ramsey aanvoelt als een zoete Disneyfilm. Maar ook het maken van de kerstkaart kan "behoorlijk uit de klauw escaleren".


Om met net iets meer voor de dag te komen dan "lachende kindjes voor de kerstboom", ben ik dit jaar wellicht iets doorgeschoten. Ik heb avonden sterren en bolletjes zitten knippen, goedkope Action-veren aan visdraad geregen en andere attributen verzameld. Niet alleen omdat ik onze eigen kerstfoto wilde maken, maar ook omdat ik andere families had uitgenodigd om op de foto te komen in de eerste "pop-up fotostudio" in onze huiskamer.
Resultaat was dat we van vrijdagmiddag tot zondagavond tussen een verzameling opgestapelde meubels hebben gebivakkeerd (overigens wel mooi uitgelicht door de gehuurde studiolampen), pizza's uit dozen etend en onderwijl vragen beantwoordend als "Mama, hoe heten die besjes ook al weer die op de wc liggen?". Je moet het ergens kwijt - bovendien is dat de enige plek in huis waar een constante gevoelstemperatuur heerst van -5. Blijven ze mooi vers!


Door alle voorbereidingen is alles wel vlekkeloos verlopen. Nou ja, bijna dan...het enige gezinslid met schoenen aan staat achteraan.
Binnenkort in uw brievenbus dus een fijne kerstkaart met een heleboel kerstsokken er op! The devil is in the details! Gelukkig heb ik een jaar lang de tijd om de volgende kerstkaart uit te denken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten