donderdag 22 juli 2021

Een print aan de muur

Na mijn afstudeerwerk (dat ik op prachtig aquarelpapier heb laten afdrukken) heb ik mijn werk een tijdlang alleen maar digitaal gedeeld. Op social media en direct aan klanten - afdrukken deed ik eigenlijk alleen met de familiefoto's en alleen in een boek. Tot ik een aantal jaar geleden de vraag kreeg of ik ook prints verkocht van mijn werk dat ik hier en op Instagram deel. 

Ik verdiepte me in de verschillende mogelijkheden van het papier en de formaten en kwam tot de conclusie dat ik dat veel eerder had moeten doen. Een goede afdruk is het ultieme eerbetoon aan de foto die je hebt gemaakt. Met de juiste papiersoort en een groter formaat komt het beeld pas echt tot leven en de sfeer veel beter over dan vanaf je computerscherm. Meestel heb ik een serie foto's die ik in een gelimiteerde opgave laat printen en die ik vervolgens nummer en signeer. Maar het gebeurt ook dat iemand vraagt of een bepaalde foto afgedrukt kan worden. Dat gaat in opdracht en duurt daardoor wat langer. De kosten zijn hetzelfde. Het aquarelpapier waar ik mijn werk op laat drukken geeft een prachtig poederig en schilderachtig effect. Een klein kunstwerkje.
Vooralsnog verkoop ik ze zonder lijst, maar ik ben bezig met een serie die ik wil laten inlijsten in de oude lijsten die ik door de jaren heen heb verzameld. Daarover later meer. Voor wie geïnteresseerd is, volgen hieronder de kosten.

A4 (ongeveer 20x30 cm) - 59 euro 
A3 (ongeveer 30x40 cm) - 69 euro
A2 (ongeveer 40x60 cm) - 79 euro
Alle prijzen zijn inclusief BTW, maar exclusief verzendkosten.


Voorbeeld van een print uit een eerdere serie, ingelijst in een vintage lijst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten