maandag 27 juni 2011

Taart

Afgelopen zaterdag groot feest omdat een niet nader te noemen persoon vijftig werd. Partytenten, obers, springkussen en superlekker zelfgemaakt eten...you name it, we had it!
Had het, samen met de dames, erg naar mijn zin, maar helemaal toen An van TarteTaartAn met een doosje met schattige sticky date taartjes aankwam. Inclusief een potje met bijbehorende caramelsaus!
An heeft zichzelf de uitdaging gegeven om een jaar lang iedere week een taart (hartig of zoet) te bakken.
Op haar blog schrijft ze het excuus van de week om de taart te bakken, het recept en voorziet het geheel van smakelijke foto's. Toen ik las dat ze ook 'verzoeknummers' doet gelijk de sticky date uit Australiƫ voorgesteld. Tien jaar geleden gegeten daar en het recept nooit zelf kunnen vinden waardoor dit dadeltaartje inmiddels bijna mythisch was geworden.
Gelukkig was daar An. Zaterdagavond een grote pot thee gezet - het circus was onder zeil - taartje en saus opgewarmd voor ' full effect'  en toen zitten genieten. Sweet memories, letterlijk! Dank An, hij was het helemaal!
Hier niet de foto's van de sticky date...die komen zoals gebruikelijk later. Wel van een andere heerlijke creatie van TarteTaartAn: de Mole Chocoladetaart - zie hier. Deze niet met bijbehorende saus maar met zelfgemaakte rabarbervodka!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten