dinsdag 21 juni 2011

Traktatie 2011


De laatste weken van het schooljaar blijken zoals gewoonlijk weer chaotisch; niets langzaam de vakantie in glijden maar keihard doorwerken.
Twee weken geleden begon het met de Avondvierdaagse: vier avonden op een onmogelijke tijd vijf kilometer op bejaardentempo schuifelen met aan elke hand een hyperdepieperige jongen - het chemisch gekleurde snoepgoed is immers ruimschoots beschikbaar. En ze laten je niet los want bang om mama (of in ons geval vooral papa) kwijt te raken in de stroom zich voortslepende lotgenoten.
Deze week de apocalyps met een 'eindejaarsfeest' (2 uur lang nauwelijks verstaanbare liedjes en toneelstukjes op een tijd dat normale mensen eten en jongere broertjes en/of zusjes naar bed brengen) en een sportdag (een hele dag ondefinieerbare spelletjes op een lastig bereikbare locatie).
En dan heb ik het nog niet eens over mijn eigen 'eindejaarsfestiviteiten' (zoals een directie-uitje op een net zo lastige locatie en tijdstip - waarschijnlijk trouwens ook met ondefinieerbare spelletjes maar dat terzijde), verschillende afscheidsetentjes en een naderend Kamerreces waardoor er veel werk is dat nog ' even afgemaakt moet worden'.
En dan is daar ook nog het verjaarsdagsfeestje van de mannen. Gelukkig is dat al geregeld en zijn de uitnodigingen de deur uit.
Rest alleen nog de kwestie 'traktaties'. Altijd lastig want het moet eigenlijk verantwoord en gezond maar daar maak je zowel bij je eigen kinderen als bij hun klasgenootjes geen vrienden mee. Kaasblokjes met salami, roosjes van radijs....hmm. En kinderen die dit jaar nog met geblokte komkommers aan durven komen zijn helemaal schaars ben ik bang...
Hierboven wat ik vorige jaar in elkaar gedraaid heb: wk-cakejes van prefab cakejes en chemische schuimpjes in de vorm van voetballen en voetbalshirts op een voetbalveldje van crêpe-papier. Het was een hit in de klas - en jackpot bij de tandarts waarschijnlijk. Suggesties voor 2011?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten