maandag 20 april 2015

Rondje Rotterdam

Afgelopen zondagochtend ging ik alleen met oudste dochter op pad. We hadden een missie: in Hotel New York bovenin zitten aan een tafeltje voor 2 met koffie, limonade en een taartje. Sinds het verjaardagsfeestje van haar oma (dat we daar eind vorig jaar gevierd hebben) heeft ze dat in haar hoofd en af en toe komt dat omhoog geborreld: "Mam, wanneer gaan we nou een taartje eten aan dat kleine tafeltje bovenin dat grote restaurant?" (in de plaatselijke supermarkt rond een uurtje of vijf 's middags) of "mam, kunnen we nu een taartje gaan eten met z'n twee├źn?" (half 8 's ochtends op 2e Paasdag). Het kwam er maar niet van.


Maar afgelopen zondagochtend was het eindelijk zover. Een klein stukje op de fiets en een rustiek metroritje verder en daar waren we...'waar we moesten wezen, omdat we wisten waar we moesten zijn'. Helaas bleek het tafeltje bovenin niet beschikbaar omdat die plekken gereserveerd zijn voor de hotelgasten 's ochtends. Daar moeten we dus nog een keertje heen als we zin hebben in een wijntje, appelsap en wat hartigs om te knabbelen - vrees dat ik die het komende half jaar op onmogelijke momenten weer voorbij hoor komen ("Mama, kunnen we vandaag appelsap gaan drinken aan dat ene tafeltje?" - half zes, bij het ophalen van de bso).

Maar we hebben het super gezellig gehad aan een ander tafeltje, met uitzicht op de Maas en een gigantische verrekijker binnen handbereik.


Na afloop nog een rondje op de Kaap, over de brug met slotjes, langs de Fenix Food Factory (die helaas pas om twaalf uur opengaat op zondag; wij waren dus ruim 2 uur te vroeg), De Zeeuwse Meisjes en Theater Walhalla. Het voelde een beetje alsof we 's ochtends vroeg op de Parade liepen...


Het is dus helemaal niet erg dat we binnenkort nog een keertje 's middags moeten gaan; dan kunnen we al deze leuke plekjes ook in vol bedrijf meemaken. Nu konden we ons alleen vergapen aan de etalages met onze gezamenlijke favorieten: bloemen en chocola. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten